اکبر ابراهیمی؛ مرد صنعت و مدرسه‌سازی

اکبر ابراهیمی بنیانگذار شرکت پاکشوما
اکبر ابراهیمی، بنیانگذار شرکت پاکشوما

حاج اکبر ابراهیمی از نوجوانی وارد کارهای صنعتی شد و با ورود به دهه ۳۰ راه‌اندازی یکی از مجموعه‌های مهم تولید لوازم‌خانگی در کشور یعنی شرکت پاکشوما را پایه‌گذاری کرد. او در ۴۰ سال گذشته همیشه در کنار فعالیت‌های صنعتی و نگاه توسعه گرایانه خود، همیشه حضوری فعال در حوزه امور خیریه داشته است تا جایی که به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین خیرین مدرسه‌ساز کشور و مرد صنعت و مدرسه‌سازی شناخته می‌شود.

زندگینامه اکبر ابراهیمی؛ مرد صنعت و مدرسه‌سازی

اکبر ابراهیمی در سال ۱۳۲۳ در شهر تهران و در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد. او از دوران نوجوانی به دلیل شرایط اقتصادی خانواده و کمک به پدرش وارد بازار کار شد. او از ۱۷ سالگی به فعالیت‌های صنعتی رو آورد و در سال ۱۳۵۴ زمانی که تازه‌وارد دهه ۳۰ زندگی‌اش شده بود، مجموعه صنعتی پاکشوما را برای تولید ماشین‌های لباس‌شویی نیمه اتوماتیک راه‌اندازی کرد.

کارخانه‌ای که با توجه به نگاه صنعتی و توسعه محور اکبر ابراهیمی  در طول بیش از ۴ دهه فعالیت همیشه در تولید لوازم‌خانگی جزو برندهای اصلی کشور محسوب می‌شده است و هم‌اکنون علاوه بر ماشین لباس‌شویی، ماشین ظرف‌شویی، مایکروفر، جاروبرقی، کولرآبی و گازی و حتی یخچال سایدبای‌ساید هم تولید می‌کند. حاج اکبر ابراهیمی ۲۰ سال پیش در سال ۱۳۷۶ برای نوسازی و جوان‌گرایی در ساختارهای مدیریتی این مجموعه صنعتی دست به تغییراتی زد که حاصل آن نوسازی کارخانه، افزایش تولید و ورود به ساخت محصولات جدید در این مجموعه بود. توسعه مجموعه صنعتی پاکشوما ( باوجود تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی کشور) در سال‌های گذشته همیشه یکی از هدف‌گذاری‌های مهم حاج اکبر ابراهیمی و فرزندش حمید ابراهیمی که در حال حاضر مدیرعامل مجموعه صنعتی پاکشوما است، بوده و در این زمینه مهم‌ترین کار، ساخت مجموعه صنعتی بسیار عظیمی در شهر قم و انتقال کارخانه به این مجموعه است.

ساخت کارخانه جدید پاکشوما در اردیبهشت ۱۳۹۳ در شهرک صنعتی محمودآباد قم با وسعت ۱۰۰ هزار مترمربع و با ۳۰ هزار مترمربع ‏سالن و انبار برای تولید قطعات و دو خط کامل تولید لوازم‌خانگی به بهره‌برداری رسید و در خرداد ۱۳۹۴ ۳۰ هزار مترمربع دیگر هم به سالن‌های تولید این مجموعه افزوده شد. هم‌اکنون ۳ خط کامل تولید در ۶۰ هزار مترمربع در این مجموعه فعال است. شرکت پاکشوما جهت بهبود کیفیت ‏محصولات خود با شرکت‌های مختلف اروپایی و آسیایی همکاری‌هایی درزمینهٔ طراحی سیستم، نصب ماشین‌آلات و فناوری‌های روز و حتی تولید محصولات مشترک شروع کرده است، برای مثال دو سال پیش‌قرارداد مشترکی برای تولید ماشین لباس‌شویی بین شرکت مدیا ( شرکت چینی و از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لوازم‌خانگی در جهان) بسته و سال گذشته از محصول مشترک این دو شرکت با حضور حاج اکبر ابراهیمی که هم‌اکنون ریاست هیات مدیره مجموعه صنعتی پاکشوما را بر عهده دارد، رونمایی شد.

در مجموعه صنعتی پاکشوما در حال حاضر حدود هزار نفر مشغول به کار هستند و مدیران این مجموعه پیش‌بینی می‌کنند با افتتاح تمام ‏خطوط تولید و توسعه کار در این مجموعه میزان اشتغال آن‌ها به ۴ هزار نفر افزایش پیدا کند. این مجموعه دارای ۶۰۰ مرکز خدمات پس از فروش در کل کشور است. به گفته مدیران این مجموعه هم‌اکنون به‌صورت میانگین ۷۰ درصد قطعات و مواد مورداستفاده در کارخانه پاکشوما در داخل ساخته می‌شود.

در کنار فعالیت‌های صنعتی و تأسیس و راه‌اندازی یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های تولید لوازم‌خانگی در کشور، اکبر ابراهیمی از بزرگ‌ترین خیرین کشور به‌خصوص درزمینهٔ مدرسه‌سازی محسوب می‌شود و تاکنون در ساخت بیش از ۱۰۰ مدرسه در سراسر ایران مشارکت داشته است. او اگرچه به دلیل نگاه مذهبی از جوانی همیشه بخشی از درآمد خود را وقف امور خیریه و پرداخت خمس و ذکات می‌کرد اما عملاً در دوران میان‌سالی و با حضور در یک مراسم افطاری با فعالیت‌های مدرسه‌سازی در آموزش‌وپرورش آشنا شد و ازآن‌پس مشارکت گسترده‌ای در این زمینه را آغاز کرد و به گفته خودش حدود یک‌سوم اموالش را تفکیک کرده و با واریز به‌حساب بانکی مجزایی واریز کرد تا صرف امور خیریه و در رأس آن، مدرسه‌سازی شود. او علاوه بر استان‌ها و مناطق محروم در زندان‌های اوین و رجایی شهر هم مدارسی احداث کرده است. در کنار مدرسه‌سازی حاج اکبر ابراهیمی ملک محل کسب و فعالیت‌های تجاری‌اش را به بنیاد خیریه رضویه وقف کرده و با تأسیس موسسه‌ای خیریه در حوزه تأمین جهیزیه نوعروسان و کمک به مستمندان، راه‌اندازی مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست در شهر دماوند، اختصاص مبلغی به صندوق‌های قرض‌الحسنه جهت اعطای وام به افراد نیازمند و اجرای پروژه‌های عمرانی مانند چندین پروژه آب‌رسانی در مناطق محروم اقداماتی انجام داده و می‌دهد. حاج اکبر ابراهیمی عضو هیات امنای مجمع پشتیبانی مسجد مقدس جمکران و هیئت‌امنای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) است.

به‌پاس چند دهه فعالیت صنعتی ، کارآفرینی، مسئولیت اجتماعی و خیریه در سال ۱۳۹۳ نشان رهبران کارآفرینی کشور به حاج اکبر ابراهیمی اهدا شد. او در سال ۱۳۹۶ نیز از سوی سازمان بهزیستی کل کشور تندیس چهره ماندگار خیرین را دریافت کرد.

منبع:مجله خبری ایکسب

مطلب قبلیسهم گروه شرکتهای تاتا در انجام مسئولیت اجتماعی
مطلب بعدیجهانگیری،مردی با انگشتان سبز
وب سایت csrir مجله آنلاین مسئولیت اجتماعی شرکتها است برای انتشار محتوای مرتبط با مسئولیت ها و وظایف شرکتها در ارتباط با رعایت اخلاق کسب و کار، توجه به کارکنان و مشتریان، رعایت مسائل زیست محیطی، و وظایف آنها در ارتباط با اجتماع. *استفاده از مطالب وب‌سایت با ذکر منبع و لینک مستقیم به مقاله وب‌سایت، مجاز است.

7 دیدگاه‌ها

  1. مدرسه سازی وظیفه دولت است خیرین محترم اگر برای خود نمایی مدرسه میسازید به جای ساخت مدرسه خونه های اجاره ای برای مردم بسازن وبا اجاره های مناسب در اختیار مردم قرار بدن تا این همه مستاجر ها عذاب نکشن.مردم خونه میخوان نه مدرسه .ما زمانی که مدرسه کم بود ۶۰نفر در یک کلاس درس خوندیم چی شد مردیم یا بیسواد شدیم پس خونه واجبتره مخصوصا با این تورم رهن واجاره ها.لطفا یکی به گوش این آقای خیر برسونه مسیرش رو تغییر بده اگر برای رصای خداست واقعا.

  2. خواهشا محصول باکیفیت دست مشتری برسونید بخداتواین اوضاع اقتصادی ماشین لباسشویی خریدم دیروز نصب کردم تخلیه آب درهنگام شستشوکارنمیکنه دوسه روزبعد ازشهرمون اسباب کشی دارم نصاب نمایندگی اومده میگه یکماه زمان بره تادرست شه آخه کی دیده جنس آکبند بگیری بفرستی تعمیرگاه باید جنس روعوض کنند

  3. من یه مستاجر هستم الان 5ساله یه لباس شویی اورال کورال پاکشوما خرید کردم چندین میلیون هزینه کردم باز درست نشده امسال از برج دو موتور و برد لباسشویی رو بردن شرکت هیچ کس هم پاسخگو نیست اول حق مردم نخورین بعد خیر مدرسه ساز شوید 09100152922

  4. سلام من یه خانم مریض عصابروانوجسمیحرکتیوتوانبخشیدارم
    وعض مالی خوب ندارم. مسکن ندارم از شما تقاضاکمکدارم لطفابرای من مسکن درس.کنید.خواهش میکنم . هستم ساکن شیراز هستم

نظر دهید

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید